Alexander-tekniikan aktiivinen lepoasento – Alexander Technique Active resting pose

Asetu makaamaan selällesi jalkapohjat lattiaa vasten ja pää kirjapinon päällä. Tukeva alusta vapauttaa tehokkaammin kuin pehmeä, sillä se antaa enemmän palautetta kehostasi.
Pidä silmät auki. Anna itsellesi lupa olla hereillä, vaikket tee mitään. Lattialla on hyvä maata jumppa-alustalla tai matolla. On tärkeää, että sinulla on lämmin, sillä paleleminen saa kehon jännittymään.
Käytä pään alla pehmeäkantisia kirjoja. Jos kirjapino on liian korkea, kurkussa tuntuu painetta. Jos pää taipuu taakse, pino on liian matala. Pinon päälle voit halutessasi asettaa ohuen pehmusteen. Kirjapinon korkeus voi hieman vaihdella makaamiskertojen välillä. Tarkista, ettei kirjapino kosketa niskaa, vaan on ainoastaan pään alla.
Aseta jalat suhteellisen lähelle vartaloa, muttei niin lähelle, että polvitaipeita puristaa. Jos jalat jäävät liian kauaksi, alaselän kaari korostuu, jolloin selän on vaikeampi vapautua. Jalkaterät ovat suurin piirtein hartioiden leveydellä. Käsivarret ovat joko sivuilla tai kämmenet vatsan päällä. Jos hartiat tuntuvat kireiltä, siirrä käsiä rintakehän päälle.
Jos olo on tässä vaiheessa epämukava, nouse ylös ja koeta myöhemmin uudestaan. Makaa kerralla noin 10-20 minuuttia. Jos alaselkä tai jokin muu osa kehoa tuntuu puutuvan, on aika nousta ylös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Result * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.