Aino

Erikoisalaani ovat puhallinsoittajat ja astangajoogit. Kiinnostuin klarinetistin lihashuollosta ja hengityksestä jo opiskellessani musiikkia vuosituhannen vaihteessa. Siitä  lähtien olen opiskellut menetelmiä, jotka auttavat klarinetistia soittamaan paremmin ja helpommin. Alexander-tekniikka on tärkein näistä menetelmistä, ja kaikki muut opettamani harjoitteet rakentuvatkin Alexander-tekniikan periaatteille.

Valmistuin Alexander-tekniikan opettajaksi 2007-2010 Alexander Teacher Training School -koulusta Lontoossa. Koulutukseni painottui vahvasti näkemykseen siitä, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja täydellinen omana itsenään. Kannustava ja hyväksyvä opiskeluympäristö auttaa aikuista oppijaa löytämään omat vahvuutensa, ja mahdollisesti kokeilemaan uusia asioita myös oman mukavuusalueen ulkopuolella.

Valmistuttuani jatkoin Alexander Teacher Training School:ssa vielä kahden vuoden verran. Opetin Lontoossa  Alexander Studiossa ja Trinity Laban Conservatoire:ssa, sekä avustin ryhmätunneilla Arts Educational School– näyttelijäkoulussa ja City Lit Drama-osastolla. Suomessa olen opettanut lukuisissa kansalais- ja kansanopistoissa, ja esitellyt Alexander-tekniikkaa myös musiikkikursseilla ja oppilaitoksissa.

Astangajooga

Koska Alexander-tekniikka ei sisällä lihaskuntoharjoittelua, opetan ja harjoitan itsekin säännölisesti astanga-joogaa. Oikein tehtynä astanga sopii oikein hyvin muusikoille ja muille näppäimistöjen ääressä puurtaville. Olen joogannut pian 20 vuotta, ja tärkein opettajani on lontoolainen Hamish Hendry.

Bates-menetelmä

Opiskelin Bates-menetelmää, joka auttaa rentouttamaan silmiä ja parantamaan visuaalista muistia monien asiaan perehtyneiden Alexander-opettajien johdolla 2004-2010. Lontoossa sain yksityisopetusta Cristina Masip:lta, joka on sekä sekä Alexander- että Bates-opettaja.

Aino Klippel MStat