MITEN VOIN OPPIA ALEXANDER-TEKNIIKKAA?

Tehokkain tapa omaksua Alexander-tekniikan periaatteet on ottaa omiin tarpeisiisi räätälöityjä yksityistunteja. Myös pienryhmille suunnatut kurssit auttavat alkuun, jos nautit ryhmässä oppimisesta. Niilläkin saat mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaista ohjausta.

MITÄ ALEXANDER-TEKNIIKKA ON?

Alexander-tekniikan tunneilla tehdään arkipäiväisiä liikkeitä, joita opettaja ohjaa sekä kevyellä kosketuksella, että sanallisesti. Oppitunneilla saat välineitä kaavamaisten ajattelu- ja toimintatapojen tiedostamiseen.

Alexander-tekniikkaa opetellaan opettajan ohjauksessa, mutta sillä voi olla myös terapeuttisia vaikutuksia. Alexander-tekniikan opiskelu kehittää selkää joustavammaksi ja vahvemmaksi. Sen on todettu tehoavan pitkäaikaisiin tai toistuviin, tarkentumattomasta syystä johtuviin selkäkipuihin. Alexander-tekniikan opettaja ei tee diagnooseja, joten varmista aina selkäkivun syy lääkäriltä.

KENELLE ALEXANDER-TEKNIIKKA SOPII?

Alexander-tekniikkaa ovat perinteisesti käyttäneet esiintyvät taiteilijat, urheilijat ja puhetyöläiset. Se auttaa selviytymään fyysisesti ja psyykkisesti vaativista suorituksista vähemmällä rasituksella. Viime aikoina Alexander-tekniikan ovat löytäneet myös toimistotyöntekijät ja muut tietokoneiden ja kännyköiden käyttäjät.

Alexander-tekniikkaa voivat harrastaa kaiken ikäiset: lapset ja nuoret usein innostuvat tekniikasta, kun huomaavat sen auttavan vaikkapa jalkapallossa tai saxofonin soitossa.
Aikuisilla kannustimena saattavat olla vaivat ja krempat. Vanhusten maltti ja elämänkokemus voivat nopeuttaa oppimista huomattavasti, joten koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Alexander-tekniikan opiskelu on turvallista ja hellävaraista

Vuonna 2008 tehdyssä laajassa tutkimuksessa havaittiin, että 86 prosenttia tekniikkaa opiskelleista sai merkittävää, pitkäaikaista apua selkävaivoihin.